واکسن کرونا

واکسن کرونا

واکسن کرونا

 

واکسن کرونا / ویروس کرونا از ماه دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین ظاهر شد و در مدت بسیاری کوتاهی همه گیر شد. تعداد بسیاری از مردم این شهر به این ویروس همه گیر مبتلا شدند و حدود ۳ هزار نفر نیز قربانی شدند. از همان روزهای ابتدای شیوع این ویروس محققان در سراسر دنیا تحقیقات خود را در زمینه ساخت واکسن ویروس کرونا آغاز کردند.

درمان کرونا

از آغاز شیوع ویروس کووید ۱۹ تاکنون داروها و روش های درمانی متفاوتی برای درمان کرونا مورد آزمایش قرار گرفته اند. طبق آخرین خبرها معاون وزیر علوم و فناوری چین خبر از تحقیقاتی مؤثر در زمینه آزمایش های اولیه ساخت واکسن ویروس کرونا داده است اما بایستی این نکته را مورد توجه قرار داد که مراحل ساخت واکسن ممکن است یک الی دو سال طول بکشد.

 

واکسن کرونا

واکسن و درمان کرونا

کشف این واکسن برای درمان کرونا به معنای از بین رفتن کامل این بیماری نیست، بلکه روش ها و آزمایش های هر مرکز تحقیقاتی با دیگری تفاوت دارد و تا هنگامی که درمان قطعی برای این ویروس پیدا شود، زمان زیادی باقی مانده است.

ادعای ساخت واکسن کرونا توسط معاون وزیر علوم و فناوری چین به این معنی است که باید نخست بر روی گونه های خاصی از حیوانات تحقیقات لازم انجام شود، سپس در صورت موفقیت آمیز بودن نتایج آزمایشات محققان می توانند بررسی های خود را بر روی انسان آغاز کنند.

 

واکسن کرونا

ادعاهای کشورهای مختلف در کشف واکسن کرونا

در بسیاری از کشورهای دنیا پس از شیوع این ویروس همه گیر و مسری، در بسیاری از کشورها دانشمندان جهان  مطالعات خود را برای درمان این ویروس و کشف واکسن کرونا آغاز نمودند. در واقع می توان گفت بین شرکت های دارویی در دنیا رقابتی بر سر کشف واکسن کرونا به وجود آمده که هر کدام سعی دارند این واکسن را به انحصار خود در آورند.

به عنوان نمونه یکی از شرکت های دارویی آلمان نیز به نتایج خوبی در این زمینه دست یافتند که گویا دونالد ترامپ سعی دارد با پیشنهاداتی آن را به انحصار کشور آمریکا درآورد. اما این شرکت می گوید این واکسن باید در اختیار همه جهان باشد نه فقط آمریکا.

از طرف دیگر شرکت های آمریکایی دست از تلاش برای کشف واکسن کرونا برنداشتند. به گزارش اسپوتنیک، مقامات دولتی آمریکا، از آغاز آزمایش بالینی یک واکسن کرونا خبر داده اند. موسسه ملی سلامت آمریکا بودجه این آزمایش را تامین نموده که در مرکز تحقیقات بهداشت “Kaiser Permmanent   Washington”  واقع در شهر سیاتل انجام می شود.

مقامات بهداشت عمومی آمریکا مدعی هستند که یک سال تا 18 ماه زمان لازم است تا واکسن کرونا به طور کامل قانونی و معتبر شود. برخی از محققین نیز ادعا کرده‌اند که در مراحل ساخت واکسن از ویروس زنده کرونا نمی توان استفاده نمود و این مسئله می تواند منجر به بروز مشکلاتی در ساخت واکسن کرونا شده و زمان ساخت این واکسن را طولانی تر خواهد کرد.

تلاش برای ساخت واکسن و درمان کرونا

سازمان بهداشت جهانی بودجه قابل توجهی برای تحقیق و تولید واکسن در نظر گرفته و به این صورت حمایت خود را از تمامی موسسات بهداشتی و شرکت های دارویی اعلام نموده است. بر همین اساس بسیاری از دانشمندان کشورهای دنیا مانند استرالیا و ایران تحقیقات وسیعی در این زمینه شروع کردند.

یکی از مواردی که برای مهار و درمان ویروس کرونا انجام شده، آزمایش بر روی یک دارویی است که برای جلوگیری از ابتلا به ایدز مورد استفاده قرار می گیرد. محققان چینی امیدوارند که از این دارو بتوانند در درمان کرونا نیز استفاده نمایند. جالب است بدانید که یکی از تحقیقات در این زمینه استفاده از خون افرادی است که از این بیماری نجات پیدا کرده اند، تعدادی از بیماران مبتلا به کرونا نسبت به این روش علائم مثبتی از خود نشان داده اند.

همچنین «کلروکین فسفات» دارویی که برای بیماران مبتلا به مالاریا کاربرد دارد بر روی برخی از افراد، آزمایش گردیده و نتیجه استفاده از این دارو در حال بررسی و آزمایش است.

همان طور که پیشتر گفتیم بسیاری از شرکت های دارویی در جهان بر روی تولید این واکسن کار می کنند، و گفتیم که دولت ها و سازمان بهداشت جهانی نیز از هیچ حمایت و کمک مالی در این زمینه دریغ نخواهند کرد. یکی از شرکت های دارویی بزرگ که در حال تحقیق و بررسی است شرکت « نوواکس » است که قبلا در زمینه تولید واکسن ابولا فعالیت داشته است.

اگر تمام موارد علمی و پزشکی در مسیری موفقیت آمیز ادامه دار باشند آزمایشات اولیه برای به وجود آمدن ایمنی در بدن و توانایی واکسن در مقابل تحریک ناشی از پاسخ ایمنی انجام می گردد و بعد از آن آزمایشات وارد فاز دوم شده و به مرحله اثبات عملکرد واکسن می رسد که در واقع قادر خواهد بود عفونت ایجاد شده توسط ویروس کرونا را از بین ببرد.

در حال حاضر تمام دانشمندان تلاش می‌کنند کاری را به نتیجه برسانند که در گذشته کاملا غیرقابل ‌تصور بود. به طور کلی ساخت واکسن برای ویروسی جدید مانند درمان کرونا کار بسیاری دشوار است و احتیاج به زمان بیشتری دارد اما فناوری های جدید ژنتیکی و روش های موجود این امکان را به محققین می دهد تا نسبت به نتیجه مثبت، خوش بین باشند.

واکسن‌ یکی از بهترین ابزار علمی برای جلوگیری از شیوع بیماری های عفونی هستند. شرکت ماهان تجهیز آزما امیدوار است تا در آینده نزدیک با ساخت و تولید واکسن ویروس کرونا، آرامش و امنیت خاطر در سراسر جهان برقرار شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *